Var kommer era råvaror ifrån?

Vi ingår i samarbete med flera matbutiker i Helsingborg, som förser oss med råvaror. Våra varor har exempelvis skönhetsfel eller är nära bäst före-datum. Som känt är ju inte bäst före-datumet lika med “dåligt efter”!

Varför är inte all er mat räddad mat?

Majoriteten av resurserna vi använder är räddad mat och vi strävar alltid högre! Dock behövs det ofta något att komplettera med, så att vi faktiskt kan ta fram våra goda rätter till er.

Finns det alternativ för veganer och vegetarianer också?

Vår tyngdpunkt ligger på grönsaker och fisk, men det finns ännu ingen garanti att det varje vecka är vegetariskt. Håll utkik på våra sociala medier efter veckans rätter!  

Går matlådorna att frysa?

Jajamensan! Vi använder Biodolomer® Tray som är komposterbara tråg från Helsingborgsföretaget GAIA. Trågen går att frysa men vill du micra så lägg maten på en tallrik först.


Är det gammal mat ni säljer?

Nej, tvärt om! Vi får prima livsmedel som inte går att sälja på grund av att vi konsumenter vant oss vid att utbudet ska vara så omfattande. Logiken blir att allt inte säljs i våra butiker. Maten ligger i vissa fall nära bäst före-datum men om man tar hand om den då så är den lika bra som den som har längre tid kvar till märkningen. Vår mat genomgår samma rigorösa kontroll som all annan livsmedelsproduktion. Vi är kontrollerade av Helsingborgs stads livsmedelsinspektörer och har back-up av allehanda experter inom området.

Varför är era matlådor bättre än andra man kan köpa i butikerna?

Det är alltid härligt att veta att maten inte innehåller onödiga E-nummer och att den dessutom smakar hemmagjord! Vår vision är att vi på det mest hållbara sättet ska förse marknaden med en nyttig, god och rolig matlåda.

Är maten glutenfri och/eller laktosfri?

Vi satsar stenhårt på att maten ska uppfylla båda dessa kriterier, men titta alltid en extra gång så att symbolerna finns med på förpackningen!

error: Innehållet är skyddat!